SCHWALBE Duše 700x28 / 45C FV 60mm (28 / 47-622) 150g
search
  • SCHWALBE Duše 700x28 / 45C FV 60mm (28 / 47-622) 150g

SCHWALBE Duše SV17 700x28 / 45C FV 60mm (28 / 47-622) 150g

159 Kč   vč. DPH

131,40 Kč   bez DPH

Můžete mít již do 1 dnů
SCHWALBE Duše SV17700x28 / 45C FV 60mm (28 / 47-622) 150g
Množství
Na sklade!

SCHWALBE Duše SV17 700x28 / 45C FV 60mm (28 / 47-622) 150g
Cyklo duše je vyrobena převážně z butyl gumy. Butyl je velmi elastický a vzduchotěsný druh syntetické gumy. Stejně jako při pláštích, jsou zapotřebí další příměsi pro vytvoření gumové směsi. Kvalita duše se může výrazně lišit v závislosti na složení gumy. Například Schwalbe duše mají extrémně vysokou stálost vzduchu a pružnost. Tato vysoká elasticita umožňuje pokrýt širokou škálu různých rozměrů plášťů.

Je rozdíl mezi dušemi vyráběnými za tepla a autoklávovaného dušemi. Vulkanizace ve formě zlepšuje rovnoměrnost tloušťky stěny, čímž snižuje hmotnost a zlepšuje stálost vzduchu. Z tohoto důvodu se autoklávovaného duše, které se dají vyrábět lehčí, staly méně běžnými v posledních letech. Schwalbe duše se odjakživa vyrábějí procesem tvarování za tepla.

Každá duše také potřebuje ventil, který je během procesu vulkanizace spojený s duší.

Kromě kvality přísad je pro kvalitu duše rozhodující čistota gumové směsi. Před lisováním je základní materiál protlačený přes sedm filtrů pod vysokým tlakem. Všechny duše jsou vloženy a nafouknuté do formy na vulkanizaci. Pouze toto zaručuje rovnoměrnou tloušťku stěny a vysokou stálost vzduchu.

Všechny duše se nafouknou a po dobu 24 hodin jsou testovány na stálost vzduchu. Pak je každá duše pečlivě kontrolována i vizuálně. Duše Schwalbe jsou oceňovány německými prodejci kol za svou vysokou spolehlivost již mnoho let.

Duše vyhovuje velkému množství plášťů díky vysoké elasticitě a kvalitě. Duše funguje s plášti s šířkou od 28 do 45 mm.

Všechny ventily jsou poniklované a závitové. Jádro ventilu je vždy vyměnitelné. Schwalbe duše s klasickým cyklo ventilem mohou být testovány na tlak, protože mají vysokotlaké ventilové jádro.

Každá duše Schwalbe je 100% recyklovatelná. Bez ztráty kvality můžeme při výrobě nových duší použít recyklovaný materiál. V naší továrně jsme vyvinuli speciální proces devulkanizácie a už několik let se ukazuje, že velmi úspěšné. Aktuálně každá standardní duše od Schwalbe sestává z 20% z recyklovaných starých duší.

Při zohlednění všech dopravních tras je energetická bilance pozitivní. Využívá se jen pětina energie ve srovnání s výrobou nového butylu.

JAKÉ JSOU VÝHODY latexovým DUŠÍ?
Duše vyrobené z latexu jsou pružnější než běžné butylové duše. To je činí trochu lehčími. Jejich největší výhodou je vysoká úroveň ochrany před propíchnutím. Vysoce elastický latexový materiál je velmi obtížné propíchnout.

Nevýhoda spočívá v horší stálostii vzduchu. Plášť s latexovou duší musí být huštění na správný tlak před každou jízdou. To vysvětluje, proč latexové duše nejsou vhodné pro každodenní použití.

Kromě toho jsou latexové duše velmi jemné a citlivé na olej, denní světlo, teplo a nerovnoměrné rozšiřování. Duše se musí vyměnit při každé výměně pláště.

Jelikož tyto vlastnosti vedou k mnoha problémům, latexové duše nejsou v naší nabídce.
Schwalbe
10429363
chat Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.
×